Allergieën komen in onze samenleving steeds meer voor. De laatste decennia is het aantal mensen die lijden aan een allergie fors toegenomen en de WHO (World Health Organization) schat dat tussen nu en 2050 de helft van de wereldbevolking tenminste één allergie heeft. Wij adviseren u graag.
Verschijnselen
Allergisch? Dit betekent overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen. Stoffen die een allergische reactie uitlokken worden allergenen genoemd. Een allergische reactie is een overdreven aanval van het lichaam op stoffen zoals pollen van grassen of bomen. Een ontsteking van de ogen, de neus of de luchtwegen is vaak een onmiddellijk gevolg.
Typische allergische klachten zijn:
- rode vlekjes, soms met vocht gevuld, op de huid,
- tranende, jeukende en opgezwollen ogen,
- verstopte of lopende neus,
- hoesten,
- kriebelende keel,
- piepende ademhaling.
Oorzaken
Pollen, huisstofmijt en huisdieren zijn de bekendste veroorzakers van een allergie. Maar ook voedingsmiddelen, geneesmiddelen, juwelen, verzorgingsproducten, planten en insectenbeten kunnen een allergische reactie uitlokken.
Behandeling
Anti-allergie middelen bestaan in verschillende vormen (tabletjes, crèmes, neusspray, siroop, druppels). Het doel? Verminderen van een ontsteking zodat u weer kunt ruiken, proeven en probleemloos ademen.
U kunt ze zonder voorschrift verkrijgen.
Wat kunt u zelf doen?
- Last van hooikoorts?
- Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten tijdens zomerse dagen.
- Verlucht de woning bij voorkeur ’s morgens vroeg, ’s avonds laat of na een regenbui, op deze momenten zijn de stuifmeelconcentraties het laagst.
- Volg de hooikoortsberichten op radio, TV (weerbericht), teletekst of het internet.
- Gebruik bij voorkeur hypoallergene verzorgingsproducten.
- Spoel ’s morgens als ’s avonds met fysiologische zout.
- Was elke avond het haar.
- Vermijd geneesmiddelen, verzorgingsproducten, voeding of sierraden waarvan u vermoedt dat ze een allergische reactie kunnen uitlokken.
- Allergisch? Vermeld dit steeds aan uw arts of apotheker.
- Contacteer onmiddellijk uw huisarts bij een ernstige allergische reactie (bv. allergische reactie na een insectenbeet in de halsregio).
Meer info via: www.airallergy.be
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.
Laat een reactie achter!
You must be logged in to post a comment.